Člani IEC, ISO in ITU vsako leto 14. oktobra obeležujejo svetovni dan standardov, ki je način, da se poklonijo skupnim prizadevanjem na tisoče strokovnjakov po vsem svetu, ki razvijajo prostovoljne tehnične sporazume, ki so objavljeni kot mednarodni standardi. 

Ker vemo, da standardi pomagajo izboljšati vaše poslovanje in konkurenčnost na trgu, vam v mesecu oktobru nudimo 10% popust na vzpostavitev VSEH standardov, zato nas kontaktirajte za informativno ponudbo. 

Cilj svetovnega dneva standardov je ozavestiti regulatorje, industrijo in potrošnike o pomenu standardizacije za svetovno gospodarstvo. 

14. oktober je bil posebej izbran za obeleževanje datuma, leta 1946, ko so se delegati iz 25 držav prvič zbrali v Londonu in se odločili ustanoviti mednarodno organizacijo, ki se bo osredotočila na pospeševanje standardizacije. Svetovni dan standardov je bil prvič praznovan 14. oktobra 1970. 

Letos Svetovni dan standardov 2021 govori o naši skupni viziji za boljši svet. 

DAN STANDARDIZACIJE 2021 –  standardi za trajnostni razvoj 

Celoten sistem standardizacije temelji na sodelovanju. Standardizacija je dokaz o učinkovitosti vključevanja in sodelovanja ter temelji na prepričanju, da smo skupaj močnejši od vseh posameznih delov sistema. Ko delamo skupaj, spodbujamo drug drugega k rešitvam, ki prispevajo k boljšemu soočanju z izzivi trajnosti, ki so pred nami. 

Z mednarodnimi standardi lahko prispevamo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja. Med najbolj znanimi standardi so ISO 9001ISO 14001ISO 27001FSCIFSGMP+ISO 45001ISO 50001 in drugi, ki si jih lahko ogledate na strani TUKAJ

CILJI TRAJNOSTNEGA RAZVOJA 

Cilji trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals), znani tudi kot globalni cilji, ki so jih leta 2015 sprejele vse države članice Združenih narodov kot splošen poziv k ukrepanju za odpravo revščine, zaščito planeta in zagotovitev, da bodo ljudje do leta 2030 uživali mir in blaginjo. 

MESEC STANDARDIZACIJE – 10% popust na vse vzpostavitve standardov
Slika 1: Sustainable development goals (https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/ ) oz. Kazalniki ciljev trajnostnega razvoja (Statistični urad RS https://www.stat.si/Pages/cilji )

Izboljšate si vaše poslovanje in konkurenčnost! Vzpostavite standarde, sedaj z 10% popustom!  

Kontaktirajte nas za informativno ponudbo!  

✉️ info@iso-standard.si 

📞 05 99 42 160 

Ali izpolnite obrazec s klikom TUKAJ