ISO 9001: Sistem vodenja kakovosti

 
 
 
Vprašajte nas

Kontakt

  Standard*:

  ISO 9001ISO 14001ISO 27001ISO 45001IATF 16949FSC / PEFCISO 50001LCA analizaGDPRDrugo


  * obvezno polje.
  Strinjam se s splošnimi pogoji.

  ISO 9001

  Naročniki se vedno bolj zavedajo pomena kakovosti. Od dobaviteljev pogosto pričakujejo, da so izdelki in storitve skladni z najvišjimi standardi kakovosti. Te informacije pa seveda želijo vnaprej, poleg zagotovila, da vaše podjetje ali organizacija te zahteve dosega sedaj in jih bo tudi v prihodnosti. To je izziv, in vendar hkrati tudi priložnost, ki jo podjetja lahko dobro iztržijo v svojo korist. Zato je naslednji smiseln korak takšnega podjetja vpeljava omenjenega certifikata.

  Certifikat sistema vodenja kakovosti vam omogoča, da dokažete vašo zavezo kakovosti in zadovoljstvu odjemalcev, obenem pa tudi nenehno izboljšujete delovanje vašega podjetja ali organizacije oz. vašega sistema, ter integrirate realnost spreminjajočega se sveta. Uspešnost standarda se kaže v različnih oblikah. Eden najbolj mamljivih je zagotovo privabljanje novih strank. S prilagajanjem zahtevam določenih procesov,  se bo vaš doseg širil in posledično bo več interesa novih strank, kar pomeni povečano poslovanje vašega organizacije.

  Kakšne koristi bo imelo vaše podjetje ali organizacija?

  Uvedba SISTEMA VODENJA KAKOVOSTI

  • Potrebno je, da ocenite splošni kontekst organizacije, določite na koga vpliva vaše delo in kaj oni pričakujejo od vas. To vam bo omogočilo, da jasno začrtate svoje cilje in najdete pot do novih priložnosti.

  Postavite svoje STRANKE NA PRVO MESTO

  • Poskrbite za dosledno zadovoljevanje strankinih potreb. Pomembno vlogo lahko odigrate tako, da svojim dobaviteljem nazorno prikažete, kaj dejansko pričakujete od njih.

  ISO 9001:2015 je osnovan na osmih načelih vodenja kakovosti:

  • osredotočenost na odjemalce,
  • voditeljstvo,
  • vključenost zaposlenih,
  • procesni pristop,
  • sistemski pristop k vodenju,
  • nenehno izboljševanje,
  • odločanje na podlagi dejstev,
  • upravljanje odnosov.

  Z najnovejšo izdajo ISO standarda lahko podjetja izkoristijo nekaj svežine in novih prijemov zagotavljanja kakovosti vaših procesov in storitev. Predvsem je potrebno izpostaviti novost identifikacije tveganj, ki nastajajo pri vašem poslovanju.

  Več informacij o omenjenemu ISO certifikatu lahko dobite tudi na strani Mednarodne organizacije za standardizacijo.

  Ali omenjeni ISO standard ni tisti, ki ga iščete? Vzpostavimo vam lahko tudi ostale ISO certifikate. Poiščite jih na s klikom tukaj.


  Pogosto zastavljena vprašanja

  ISO 9001 je globalni standard za sistem vodenja kakovosti. Določa zahteve za vzpostavitev, izvajanje in nenehno izboljševanje procesov, ki izpolnjujejo zahteve kupcev ter veljavne zakonske in regulativne zahteve.

  Ali je ISO 9001 primeren za moje podjetje?

  Omenjeni ISO certifikat je najbolj generičen in globalno sprejet standard, z več kot milijonskimi panogami, certificiranimi po vsem svetu. Uporablja se lahko za vse vrste industrije (proizvodnja, kemična, nafta in plin, električna energija, logistika itn.), storitvene dejavnosti in v javnem sektorju.

  Zakaj certifikat ISO 9001?

  Obstaja veliko razlogov in koristi zakaj se certificirati po omenjenemu standardu. Nekateri od teh razlogov so:

  • Mnogi kupci želijo sodelovati samo s podjetji, ki imajo pridobljen certifikat ISO 9001,

  • standard vam bo dal prednost na novih trgih,

  • ISO 9001 je vodilo k izboljšanju kakovosti izdelkov in storitev,

  • delovni procesi bodo standardizirani.

  Ali je ta ISO standard primeren tudi za mala podjetja?

  Da, standard velja za vse vrste ali velikosti podjetja.

  Katera je najnovejša različica standard ISO 9001?

  Najnovejša verzija omenjenega ISO standarda je ISO 9001:2015, ki jo je ISO organizacija objavila septembra 2015, in nadomešča predhodno verzijo ISO 9001:2008.


  ISO 9001 je najbolj razširjen standard,
  ki zagotavlja kakovost procesom in storitvam.