GMP+: Standardi za varnost krme

 
 
 
Vprašajte nas

Kontakt

  Standard*:

  ISO 9001ISO 14001ISO 27001ISO 45001IATF 16949FSC / PEFCISO 50001LCA analizaGDPRDrugo


  * obvezno polje.
  Strinjam se s splošnimi pogoji.

  Zagotovite si varnost krme z standardom GMP+

  Standardi GMP+ so bili oblikovani z namenom, da bi harmonizirali zahteve za krmo in hrano za živali ter na ta način zagotovili kakovost in varnost v celotni verigi dobave krme in hrane za živali. Temeljijo na široko prepoznanih načelih zagotavljanja kakovosti –  analizi tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk (HACCP), upoštevaje pravila dobre proizvodne in higienske prakse.

  Izbira standarda (B1, B2, B3, B4, B8 itd.) in obsega certificiranja (izdelava krme in hrane za živali, prodaja, transport itd.) je odvisen od vloge organizacije v verigi proizvodnje in distribucije krme in/ali hrane za  živali.

  GMP+B1 je primeren  in namenjen za certificiranje proizvajalcev krmnih mešanic

  – lahko pa ga uporabljamo tudi za proizvodnjo ostalih sestavin krme in transport.

  GMP+B2 lahko uporabimo za proizvodnjo posamičnih krmil in krmnih dodatkov, GMP+B3 je namenjen trgovanju in pretovarjanju, GMP+B4 transportu, GMP + B8 za proizvodnjo in trgovanje s hrano za hišne živali.…

  Varnost in kakovost krme, ki ju naslavljajo GMP + certifikati sta ključni vprašanji za vse organizacije, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in distribucijo krme in hrane za živali in imata ob izgubi nadzora lahko resne posledice.

  Prepoznavnost certifikata GMP+ je vse večja in vedno pogosteje ga zahtevajo organizacije po vsem svetu. Zahteve za GMP+ se neprestano razvijajo in izboljšujejo. Trenutno je po enem od GMP + standardov certificiranih okoli 18000 različnih podjetij.

  GMP+ zagotavlja kakovost in varnost v celotni verigi
  dobave krme in hrane za živali.