BRCGS FOOD: Zagotavljanje varnosti živil

 
 
 
Vprašajte nas

Kontakt

  Standard*:

  ISO 9001ISO 14001ISO 27001ISO 45001IATF 16949FSC / PEFCISO 50001LCA analizaGDPRDrugo


  * obvezno polje.
  Strinjam se s splošnimi pogoji.

  BRCGS FOOD

  British retail Consortium (BRC) je trgovsko združenje za maloprodajno trgovino z živili v Združenem kraljestvu, ustanovljeno leta 1992. BRC (British retail Consortium) se je pred nekaj leti uradno preimenovalo v BRC (Brand Reputation through Compliance). Kratica GS (Global standards) pomeni svetovne oz. mednarodne standarde. Leta 2016 je BRCGS prevzela skupina LGC. To je naslednja stopnja strateškega prehoda od lastništva standardov do blagovne znamke in organizacije za zaščito potrošnikov z vrsto izdelkov in storitev, ki svojim strankam po svetu pomagajo pri spopadanju z izzivi proizvodnje varnih in visokokakovostnih izdelkov za končnega potrošnika.

  BRCGS standardi obsegajo standarde za varnost živil, embalažo in embalažne materiale, skladiščenje in distribucijo, potrošniške izdelke, zastopnike in posrednike, maloprodajo, brezglutensko, rastlinsko in etično trgovanje. S skupno izdanimi več kot 29.000 certifikati letno v več kot 130 različnih državah so vodilna ter svetovno priznana organizacija za zaščito blagovnih znamk in potrošnikov. Shema BRCGS velja za najstrožjo tovrstno shemo certificiranja na svetu.

  BRCGS Food Safety

  BRCGS Food Safety – globalni standard BRCGS za varnost živil je bil prvič izdan s strani BRC leta 1998  ter je bil leta 2000 prvi standard za varnost živil, ki ga je priznala organizacija GFSI (Global Food Safety Iniciative). Cilj združenja GFSI je uskladiti mednarodne standarde za vodenje varnosti živil s podporo vodilnih svetovnih trgovcev na drobno in proizvajalcev živil. Priznavanje s strani GFSI torej pomeni, da skozi certifikacijo po standardu BRCGS organizacija izpolnjuje zahteve glavnih akterjev v okviru enotnega mednarodno priznanega sistema vodenja varnosti in kakovosti živil.

  Standard je zasnovan kot program “popolnega vodenja varnosti in  kakovosti živil” in vključuje tako zahteve glede varnosti živil kot tudi zahteve glede kakovosti, ki jih morajo izpolnjevati proizvajalci živil, da se lahko certificirajo po tem standardu.

  Sčasoma je BRCGS Food Safety standard postal visoko prepoznaven standard ne le v Združenem kraljestvu in Evropi, temveč po vsem svetu. Letno je izdanih več kot 16.000 certifikatov. Podjetja, ki se certificirajo po tem standardu, dokazujejo svojo visoko zavezanost zagotavljanju varnih in kakovostnih živil, saj standard z jasno definiranimi zahtevami proizvajalcem postavlja okvir za njihovo delovanje in razvoj.

  Prednosti certifikacije po BRCGS Food Safety:

  • Večanje zaupanja kupcev in odjemalcev v vaše storitve in izdelke.
  • »Varuje« blagovno znamko in končnega odjemalca (potrošnika).
  • Zagotavlja, da vaše stranke ohranjajo zaupanje v vaš sistem vodenja varnosti živil in upravljanja prehranske dobavne verige.
  • Sprejet oz. zahtevan od številnih trgovcev na drobno, proizvajalcev, proizvajalcev živil, prehranskih organizacij kot del postopka izbire in odobritve dobaviteljev.
  • Možnost uporabe BRCGS logotipa v marketinške namene – na reklamnih materialih, tiskovinah in na spletnem mestu.